Pompierii buzoieni, solicitați să stingă trei incendii de vegetație uscată izbucnite în același timp

Pompierii buzoieni au fost solicitați să acționeze pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, de pe raza localităților Cândești, Maxenu și Plopeasa de Sus. Acestea au izbucnit în apropierea unor gospodării. Pentru stingerea incendiilor, ISU Buzău a trimis câte un echipaj cu autospecială de stingere cu apă și spumă.

UPDATE Incendiul de la Cândești a fost lichidat, iar la cel de la Plopeasa de Sus au dat și localnicii o mână de ajutor pentru stingerea lui.

Pompierii buzoieni au acționat și duminică pentru stingerea unor incendii de vegetație ce se manifestau simultan pe raza a două localități buzoiene. Cauza acestor incendii a fost foc deschis în spații deschise, spune purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

În ceea ce privește incendiul de la Robeasca, de duminică dimineață, oamenii legii au stabilit că a fost o acțiune intenționată, un cetățean din localitate dând foc la gunoi de la care, apoi focul s-a extins.

Din fericire, pompierii au acționat la timp și nu au existat pagube în culturile oamenilor aflate în apropierea suprafețelor unde se manifestau incendiile.