VIDEO Misterul unei sinucideri la Spitalul din Săpoca. Victima, căutată abia după trei ore, la insistențele soției !

Ancheta de amploare declanșată, după tragedia petrecută sâmbătă la Spitalul din Săpoca, soldată cu cinci morți și opt răniți,scoate la iveală și alte cazuri șocante, în care pacienți internați cu probleme aparent minore, au decedat în condiții misterioase.
Cazul unei femei trecute de 40 de ani din Buzău, care a rămas cu viața distrusă și cu doi copii de crescut, este de-a dreptul ieșit din comun.
Violeta Baciu trăiește o adevărată dramă după ce soțul său Ștfefan s-a internat anul trecut de bună voie pentru a se trata de tulburări ale somnului.
O făcuse și în anul 2013 și era încrezător că medicii îl vor pune din nou pe picioare.
Însă după cinci ani de la prima internare, medicii cu experiență pelcaseră la pensie iar Ștefan avea să plece și el acasă dar într-un sicriu.
La doar 46 de ani Ștefan Baciu a ajuns să se spânzure în mod inexplicabil la doar trei zile după internare.
La mai bine de un an de la producerea nenorocirii familia victimei se plânge că legea tăcerii îi protejează pe medici de malpraxis.
Femeia bănuiește că o greșeală comisa de unul dintre medicii curanți,  care l-au tratat pe soțul său Ștefan,  ar fi condus la această tragedie.
O schimbare a schemei de tratament dar și un efect meașteptat al medicamentelor, ar fi cauzat moartea soțului, care n-a dat niciodată impresia că ar putea recurge la un asemenea gest.
Misterul s-a adâncit în momentul în Violeta a văzut cadavrul lui Ștefan . Chiar și în acele clipe de coșmar, femeia se plânge că ar fi fost tratată cu ostilitate de către medici.” Nu pot să-mi explic ce căuta el îmbrăcat în halat pentru că nici nu avea așa ceva la el. Asistentele mi-au spus că s-a spânzurat cu cordonul de la acel halat și iarăsi mi s-a părut ceva suspect. Oricum eu cred că la schimbarea tratamentului s-a produs ceva neașteptat care i-a cauzat moartea însă nimeni n-a vrut să mă lămurească în această problemă. Niciun medic n-a avut timp să stea de vorbă cu mine și nici măcar condoleanțe sau o vorbă de alinare nu mi-au spus „. se plânge Violeta Baciu.
Ciudat este că pacientul a fost descoperit spânzurat în parcul spitalului de la Nifon, la o secție pentru nevroze ușoare a Spitalului din Săpoca, la mai bine de trei ore după ce soția l-ea cerut angajaților în mod insistent să vorbeaască cu pacientul după ce acesta nu a mai răspuns la telefon.
Deși personalul.medical ar fi trebuit să aibă sub control, toate acțiunile bolnavului cu probleme psihice, nimeni n-a fost găsit vinovat pentru neglijență.
Familia este revoltată și de faptul că sinuciderea s-a petrecut în parcul spitalului, între orrele 7 și 10, tocmai când agitația era în toi, iar personalul.medical efectua vizita de dimineață.
Soția victimei acuză cadrele medicale că timp de trei ore nimeni nu a știut unde se afla soțul său, și abia după ce a insistat la telefon, paznicii au descoperit cadavrul bărbatului atârnat într-un copac.” Este strigător la cer ca nimeni să nu știe atătea ore unde se află soțul.meu. Dacă eu nu insistam la telefon nu s-ar fi deranjat nimeni ca să-l caute. Am spus încă de- atunci că la acest spital se vor produce nenorociri și mai mari , din cauză că aceste cadre medicale erau complet dezinteresate de pacienți” povestește Violeta Baciu.
Cu lacrimi în ochi femeia mai spune că cercetările criminaliștilor au bătut pasul pe loc mai bine de șase luni, pentru ca până la urmă mortul să fie declarat ca fiind simgurul vinovat.” Am cerut explicații despre cum.s-a petrecut nenorocirea, voiam să aflu dacă au fost făcute expertize, dacă au fost luați la întrebări medicii , însă abia după două săptămâni m-au chemat să dau declarații. Până la urmă tot n-am aflat nimic pentru că după șase luni mi-au spus sec că soțul meu e de vină că s-a spânzurat și nu are rost să insist pentru că nu-l mai aduce nimeni înapoi. ” mai spune Violeta Baciu.
La.mai bine de un an de la producerea nenorocirii , Violeta Baciu se zbate într-o sărăcie cruntă, să-și crească cele două fetițe dintr-un salariu de zilier.
Deși ar avea motive serioase să le ceară socoteală medicilor în cadrul.unei plângeri penale, femeia spune că nu s-a gândit niciodată să obțină vreun folos material în urma acestei tragedii.” Vreau doar ca nimeni să nu mai aibă de suferit în acel spital. Nu-mi doresc banii lor sau altceva .Mă rog doar să fiu sănătoasă, să-mi recapăt forța ca să-mi cresc fetițele pentru că nu am niciun ajutor, iar acesată tragediè m-a distrus și o retrăiesc mereu” a mai spus Violeta Baciu.
Urmărește-ne pe Google News