VIDEO Masacru la Spitalul din Săpoca. Patru morți și nouă pacienți răniți grav, de un tânăr aflat în sevraj alcoolic

Tragedie la Spitalul de boli psihice din Săpoca, județul Buzău. Un tânăr de 38 de ani din comuna Săgeata, internat pentru sevraj etilic , a omorât patru pacienți după ce a suferit o criză de delir.

IIncidentul s-a produs azi noapte în jurul orei 03.30, după ce tânărul care și-a pierdut controlul, a intrat în două saloane și a lovit  la întâmplare pacienții cu un stativ de perfuzie.

Victimele au fost rănite în zona capului, loviturile fiind de o violență ieșita din comun, ncât atacatorul le-ar fi zdrobit capetele. Două victime sunt în comă, o altă femeie decedând la spitalul din Buzău în urma rănilor severe suferite la cap.

Un alt pacient de 54 de ani a fost preluat în stare gravă de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul Floreasca din capitală.

Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău a declarat, duminică, pentru News.ro, citat de Adevărul, că victimele au fost agresionate cu un corp contondent, având leziuni la nivelul extremităţii cefalice.

„Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon şi Bagdasar”, a declarat Zoican

Alte cinci victime vor fi transferate la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, Pantelimon şi la Bagdasar Arseni.

Potrivit sătenilor din Săgeata, atacatorul de 38 de ani, Lungu Nicolae poreclit Roiban, ar fi fost cunoscut în localitate ca având probleme psihice grave.

El ar fi fost internat cu forța joi după amiază după ce și-a bătut crunt mama și apoi și-ar fi devastat locuința.”Au chemat vecinii poliția și a fost dus încătușat la spital. Obișnuia să își bată mama după ce cunsuma alcool. Săptămăna asta a fost văzut mergând dezbrăcat pe uliță după ce s-a îmbătat.Era de o violență ieșită din comun după ce apuca să bea”ne-a declarat Bogdan Simion, un vecin al atacayorului din Săgeata.

Curtea spitalului este înţesată de zeci de poliţişti şi jandarmi, care sunt coordonaţi de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.
Potrivit IPJ Buzău, atacul a avut loc în jurul orei 3. ”În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului. De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital”, a transmis, duminică dimineaţă, IPJ Buzău.
Poliţiştii veniseră la Săpoca pentru a interna un scandalagiu. Autorul atacului soldat cu patru morţi şi nouă răniţi a fost prins de poliţişti când încerca să fugă din spital.

Urmărește-ne pe Google News