VIDEO Mai mulţi protestatari care merg spre Capitală au blocat intrarea pe podul de la Mărăcineni

Mai mulți protestatari care au pornit din Iaşi spre Capitală, pentru a participa la miting, au făcut un popas de câteva minute la intrare pe podul de la Mărăcineni, pentru a bloca drumul european E85. Ei au traversat în mod repetat în dreptul unei treceri de pietoni.

Din cauza acțiunii spontane, care a durat aproape zece minute, în zonă s-au format coloane de maşini. O înregistrare video care surprinde momentul protestului a fost postată pe pagina de Facebook a grupului civic Reset.

În timp ce se plimbau pe trecerea de pietoni, protestatarii scandau „Vrem autostradă, nu vrem altă stradă” şi „România trezeşte-te”.

Acțiunea de protest a fost organizată în jurul orei 14.30, protagoniștii purtând un afiş cu mesajul „Moldova vrea autostrăzi”.

Sâmbătă dimineaţă, câteva zeci de maşini au plecat din Iaşi spre Bucureşti pentru a participa la protestul din Piaţa Victoriei.

Cei mai mulţi dintre protestatari doresc construcţia Autostrăzii A8 – Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş.

Încă de la plecarea din Iași, organizatorii au anunțat că pe traseu vor încerca să blocheze traficul pentru scurte perioade de timp.

Urmărește-ne pe Google News