Primăria Buzău şi Asociaţia pentru Promovarea Schimburilor Economice au dăruit scutere electrice unor persoane cu dizabilități

Pentru șase buzoieni cu dizabilități locomotorii, traiul de zi cu zi va fi mai ușor. Ei au primit scutere electrice de mobilitate în cadrul unui eveniment organizat de Primăria municipiului Buzău şi Asociaţia pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan ”ROTA”.

Cei şase beneficiari din Buzău au testat în premieră scuterele oferite de asociația ROTA. Vehiculele sunt produse de firma Karma, unul dintre liderii mondiali în domeniul echipamentelor electrice medicale.

Primăria Buzău intenționează, ca până la sfârșitul anului, să ofere astfel de mijloace de transport și celorlalte persoane care s-au înscris pentru obținerea unui scuter de mobilitate.

„În afara celor șase care au primit de azi scuterul de mobilitate, pe listă s-au mai înscris încă 62 de buzoieni. O să facem la un fel să le cumpărăm și lor câte o mașinuță din-asta”, a anunțat primarul Constantin Toma.

Cadoul vine din Taiwan, pe relația Green Group Buzău, firmă de reciclare, cu acționar taiwanez. ”Noi avem în plan, într-o discuție cu producătorul, Karma, din Taiwan, care este unul dintre liderii mondiali, să trecem la o astfel de producție aici la Buzău”, a spus Constantin Damov, director general Green Group.

Cu ajutorul acestor scutere medicale, cei șase beneficiari îşi vor putea desfăşură activităţile zilnice în mod independent şi vor putea avea un regim de viaţă cât mai normal.

În municipiul Buzău există în prezent peste 1.300 de persoane cu dizabilități locomotorii.