VIDEO Iată ce crede un stomatolog buzoian despre dinții găsiți în butoiul criminalului Gheorghe Dincă

Un apreciat medic stomatolog din Buzău a analizat fotografia în care apar dinții găsiți în butoiul în care se crede că suspectul Gheorghe Dincă ar fi incinerat rămășițe umane. Sergiu Lazarev este aproape sigur că sunt dinți umani, care ar putea proveni de la două persoane.

”Din punctul meu de vedere, dinții aceștia sunt umani, după forma rădăcinilor, după formele vestibulare. Pare că sunt câțiva cariați și cu părere de rău o pot spune că la vârsta de 15 ani pot fi copii cu dinți cariați”, spune medicul Lazarev.

Stomatologul buzoian crede că rămășițele dentare ar proveni de la cel puțin două persoane, dintre care una adultă. Indiciul este acela că printre resturi se află o coroniță, lucrare pe care stomatologii o fac pacienților maturi.

”Din ce am văzut, aș putea spune că ar putea aparține unei domnișoare dar pe de altă parte strică toată ipoteza această coroniță. Dacă este o coroniță, este extrem de greu să cred că i-a aparținut unei domnișoare de 15 ani. Mai târziu se fac astfel de lucrări”, spune Lazarev.

bogdan ocnaru

Potrivit medicului din Buzău, unii dintre dinți par să fi trecut prin arderi repetate, la temperaturi foarte mari. În cazul în care au fost arși la temperature foarte mari, este cert că ei nu mai conțin celule din care s-ar putea face determinarea ADN, necesară identificării.

Sergiu Lazarev a mai observat un indiciu important. Un dinte din poză are atașată o bucată de os, dovadă că cel puțin acesta nu provine din vreo extracție, ci posibil prin zdrobire.

”Avem un molar de jos cu un proces alveolar alături de el. Nu cred că vreun stomatolog extrage un molar cu asemenea os atașat, de formă neregulată. Asta mă face să cred că nu sunt dinți rezultați din extracție”, declară medicul Lazarev.

 

Potrivit medicului buzoian, recunoașterea dinților de către apropiați s-ar putea face doar dacă ei sunt poziționați pe arcadă ori dacă au semne particulare, precum anumite carii ori fisuri.

În acest moment, aceste probe, dar și obiectele găsite în butoi și în mașină, sunt analizate de medicii legiști, pentru o determinare certă a provenienței lor.

Urmărește-ne pe Google News