Vacanta in Italia – Iata 4 destinatii mai putin cunoscute pe care trebuie sa le vizitezi pentru o experienta autentica

Fie ca iti doresti sa te delectezi cu minunata bogatie senzoriala cu care te imbie La patria della belezza, sa faci o incursiune in istoria glorioasa a imperiului Roman, sau pur si simplu sa admiri apusurile idilice pe dealurile cu vita de vie din Toscana, Italia este prea “bogata” si diversa pentru a fi vizitata doar o singura data. Frumoasa tara mediteraneeana gazduieste unele dintre cele mai populare destinatii turistice din lume, insa ceea ce nu multi stiu e faptul ca dincolo de Coloseum, Campanila lui Giotto sau Domul din Milano, Italia abunda de multe alte locatii mai putin cunoscute insa de-o frumusete si un pitoresc aparte.

Sa vedem, in continuare, cateva dintre aceste regiuni italiene unde va veti putea delecta cu mancaruri traditionale delicioase, vinuri alese, decoruri rustice specifice locului si mult mai putina forfota si aglomeratie de turisti.

  1. Regiunea Veneto

In imediata apropiere a Venetiei, regiunea Veneto gazduieste orase superbe precum Verona sau Padua, ce i-au servit drept inspiratie marelui Shakespeare in scrierea piesei “Romeo si Julieta”. Oraselele din inima regiunii, incarcate in cultura si istorie, cu decoruri parca desprinse din romane clasice te vor purta intr-o calatorie in timp, unde vei putea asista la concerte in aer liber, teatru stradal si targuri artizanale in piatetele romantice, prea putin schimbate odata cu trecerea timpului.

  1. Regiunea Apulia.

salento-2447736_1920

Aflata la malul mediteranei, pe coasta Amalfi, regiunea Apulia este destinatia perfecta pentru cei ce vor sa se desprinda de agitatia specifica litoralului si sa se relaxeze intr-un decor de vis, cu plaje retrase si peisaje superbe. Pe langa faptul ca veti putea bronza pe nisipul fin si scalda in apa cristalina, aici veti putea admira arhitectura aparte a castelului del Monte si traditionalele casute trulli din zona rurala Alberobello. De asemenea, bucataria specifica locului va delecta papilele gustative cu preparate delicioase din peste si fructe de mare, pe care le puteti servi in celebrul restaurant Grotta Palazzese, improvizat intr-o mica pestera de granit cu vedere spre mare. In ceea ce priveste transportul, minunata regiune merita vizitata in toata splendoarea la pas, cu masina sau intr-un tur organizat cu autocarul. Pentru mai multe detalii legate de optiunile de transport, intra aici si alege ceea ce ti se potriveste.

  1. Regiunea Umbria.

umbria-3387782_1920

Supranumita si “regiunea verde a Italiei”, Umbria este situata in imediata vecinatate a satelor turistice din Toscana. Daca va doriti o experienta autentic italieneasca, vizitati minunatele ruine medievale ascunse printre dealurile intesate cu vita de vie, degustati vinurile alese din crama Montefalco si preparatele traditionale din carne de mistret si trufe emblematice pentru micul orasel Norcia. Pentru o incursiune mai detaliata in Umbria, citeste acest articol si afla care sunt destinatiile pe care nu trebuie sa le ratezi odata ajuns aici.

  1. Regiunea Emilia-Romagna.

italy-2932875_1920

Fiind una dintre cele mai mici regiuni din Italia, Emilia-Romagna este un paradis culinar, unde veti putea degusta savoarea autentica a celor mai delicioase feluri de mancare din toata lumea. Bine cunoscutele paste bolognese isi au radacinile in orasul Bologna, situat in inima acestei regiuni, unde veti putea savura deliciosul preparat culinar in versiunea sa originala. Tot aici veti putea vizita fabrici de otet balsamic si ferme de productie a parmezanului, facand cate un popas la traditionalele “osteria” pentru a gusta feluritele sortimente de carnati si branzeturi de casa.

De la ale sale orase romantice si pitoresti pana la metropolele cosmopolite intesate cu muzee de arta vestigii istorice batrane de secole si peisaje idilice, Italia este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase tari europene.

Sursa imagine: Pixabay.com

 

Urmărește-ne pe Google News