Taxele şi impozitele locale din Buzău vor creşte de la 1 ianuarie 2020

Consilierii locali din Buzău au votat indexarea taxelor şi impozitelor locale cu 4,6%, în raport cu rata inflației. Cu acelaşi procent se vor mări şi limitele minime și maxime ale amenzilor fiscale, majorări ce vor intra în vigoare din prima zi a anului 2020.

Prezent la ședința Consiliului Local Municipal, directorul executiv al Direcției Economice din Primăria Buzău a motivat necesitatea majorării taxelor și impozitelor locale.

”Articolul 491 din Codul Fiscal prevede indexarea în anul fiscal în curs pentru anul fiscal următor cu rata inflației la nivelul anului fiscal precedent. Această rată a inflației este comunicată pe site-ul Ministerului de Finanțe și pe site-ul Ministerului Dezvoltării. Ea a fost publicată pe site prin comunicatul de presă nr. 17 din 2019 și este de 4,6%”, a declarat Laurențiu Vasile, directorul executiv al Direcției Economice din Primăria Buzău.

Consilierii liberali au susținut în continuare că procentul de creștere al dărilor putea fi mai mic. ”Această indexare este una ireală și incorectă. Nevoia de a găsi bani la bugetul local nu ne dă dreptul, până la urmă, să ne folosim de această rată a inflației pentru a crește și cu un procent destul de mare taxele și impozitele locale pentru anul 2020”, a spus consilierul PNL Ion Barbu.

În cele din urmă, proiectul a trecut, iar buzoienii vor plăti mai mult de anul viitor atât taxele și impozitele cât și amenzile fiscale.