Pădurea Crâng este a municipalității! A trecut în proprietatea publică a Primăriei Buzău

Proiectul de hotărâre referitor la cererea de transmitere a suprafeţei de pădure de 177,5 hectare de la Romsilva la Municipiul Buzău a fost aprobat. Pădurea Crâng va fi declarată bun de interes public local şi va fi transformată în cel mai mare parc din Europa, promit autoritățile locale.

Unul dintre proiectele care au stârnit vii discuţii în Consiliul Local Municipal a revenit în atenţia consilierilor municipali.

Este vorba despre proiectul de hotărâre pentru aprobarea cererii privind transmiterea suprafeţei de fond forestier aferent Pădurii Crâng din Proprietatea publică a statului şi administrarea Romsilva, în proprietatea publică a Municipiului Buzău.

Primarul Constantin Toma a invocat legea promulgată în anul 1881 de regele Carol I. Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Acesta a precizat că preluarea Pădurii Crâng nu presupune în niciun caz tăieri masive și construcții în acea arie protejată, ci salvarea pădurii.

Mai mult, spune edilul șef, autoritățile locale un în paralel un amplu plan de împădurire a altor zone din municipiu în vederea asigurării suprafeței de spațiul verde pe cap de locuitor conform normelor europene.

După dezbateri ample în ședința Consiliului Municipal, proiectul a fost supus la vot și a fost adoptat, fiind susținut de aleșii PSD și PMP.

Odată făcut acest pas, va putea fi promovat un proiect de hotărâre de Guvern care să certifice trecerea pădurii în proprietatea municipiului.

Pădurea Crâng aflată în municipiul Buzău se întinde pe o suprafață de 182 de hectare. În prezent, din totalul suprafeței doar 10 hectare sunt administrate de Primăria Buzău.