VIDEO În weekend, Buzăul devine orașul dansului popular și al folclorului

Parcul Crâng din municipiul Buzău va găzdui cea de-a șasea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Plaiurile Mioriţei”. Sute de dansatori, îmbrăcaţi în porturi populare specifice, vor putea fi admiraţi atât în municipiul Buzău cât şi în alte localităţi din judeţ.

La festival participă ansambluri tradiționale din 7 ţări, între care Italia, Franța și Spania. În aceeaşi perioadă, la Buzău se va desfăşura şi Târgul Naţional al Meşterilor Populari.

Consiliul Județean Buzău – prin Centrul de cultură și artă – a dat startul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”. Evenimentul va cuprinde un festival de muzică și dans tradițional, dar și un târg de meșteșuguri.

La ediția de anul acesta, la festival vor participa interpreți și dansatori din șapte state europene: Albania, Franța, Italia, Muntenegru, Spania, Polonia și România. Astăzi, reprezentanții celor șapte state participante au fost oaspeții Consiliului Județean Buzău.

Reprezentanții ansamblurilor din cele șapte țări participante au făcut și o demonstrație de virtuozitate. Deși organizatorii au uitat să asigure fundalul sonor, dansatorii au improvizat pe loc.

Festivalul internațional de folclor „Plaiurile Mioriței” va avea loc, atât în Parcul Crâng din municipiul Buzău, cât și la Rm. Sărat, și se va întinde pe durata a patru zile.

Urmărește-ne pe Google News