Jandarmii din Nehoiu, în misiune pentru găsirea unor turiști rătăciți în zona Lacul Vulturilor

Dispeceratul Inspectoratului de jandarmi Buzău a fost sesizat prin apel la 112 de faptul că doi turiști, soț și soție, care au plecat de la Lacul Vulturilor spre localitatea Siriu, s-au rătăcit.

Imediat, a fost direcționată o patrulă din cadrul Postului Montan Nehoiu pentru căutarea si conducerea persoanelor către o zonă sigură. Pe fondul lipsei semnalului gsm nu a mai putut fi păstrată legatura cu apelantul.

După mai multe apeluri s-a reușit reluarea legăturii cu aceștia, iar în urma discuției purtate a reieșit faptul că nicio persoană nu are probleme din punct de vedere medical și au stabilit că se vor întâlni cu jandarmii montani în zona Poarta Vânturilor.

În jurul orei 17:20 jandarmii au depistat persoanele, care se aflau într-o stare bună de sănătate și au coborât împreună până la destinație, Valea Neagră, unde aveau autoturismul proprietate personală.

Jandarmii le recomandă celor care doresc să facă drumeții în zona de munte a județului să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo, să verifice starea traseului, respectiv dacă este marcat și deschis publicului.

Turiștii trebuie să se documenteze cu privire la marcajele traseului, inclusiv în ceea ce privește marcajul pe care urmează să se deplaseze în situația în care traseele turistice se intersectează într-un anumit punct.