De ce întârzie lucrările la Blocul operator din Spitalul Județean de Urgență Buzău

În august trebuia inaugurat Blocul operator din Spitalul Județean de Urgență Buzău. Cu puțin noroc, însă, va fi doar momentul în care vor fi reluate lucrările de reabilitare, sistate încă din luna martie. O serie de modificări legislative dar și neînțelegeri financiare între constructor și finanțatorul proiectului, Consiliul Județean Buzău, au făcut ca întregul proiect să fie oprit aproape cinci luni.

Conducerea Consiliului Județean speră ca lucrările să se reia începând de luna viitoare.

Demarate în august 2018, lucrările de reabilitare a blocului operator al Spitalului Județean Buzău bat pasul pe loc. De vină ar fi o serie de modificări legislative în urma cărora se impunea semnarea unor acte adiționale la contractul inițial dar și o serie de neînțelegeri financiare între constructor, Hidro Salt B 92 Bucuresti, și Consiliul Județean Buzău.

Aceste neînțelegeri au dus la blocarea proiectului timp de patru luni, perioadă în care constructorul a suspendat complet activitatea. Autoritățile județene speră ca lucrările să se reia cât de curând.

După încheierea lucrărilor, cel mai probabil la sfârșitul acestui an, blocul operator va fi unul dintre cele mai moderne din țară. Rămâne însă de văzut dacă spitalul va avea și noi medici chirurgi care să activeze în această secție, absolvenții de medicină fiind reticenți în ceea ce privește angajarea la Spitalul Județean de Urgență Buzău.