VIDEO Imagini rare surprinse de parașutiștii buzoieni după saltul de la 2.000 de metri dintr-un avion Spartan

Parașutiștii buzoieni au făcut senzație, vineri, deasupra mulțimii adunate în jurul rondului de la ieșirea spre Râmnicu Sărat. Profesioniștii Centrului de instrucție pentru parașutism, din Crâng și-au arătat îndemânarea aterizând la punct fix, chiar în fața avionului L39 Albatros amplasat în giratoriu, în aplauzele sutelor de spectatori.

Aterizarea parașutiștilor în punct fix în rondul de la Aurora Mall a fost cel mai gustat moment al sărbătorii Zilei Aviației de către buzoienii prezenți la eveniment. Trei dintre ei și-au filmat căderea de la părăsirea trapei avionului Spartan, până la aterizarea la doi metri distanță de avionul din rond.

Demonstrația de paraşutism a fost oferită de ofițeri și subofițeri ai Centrului de instruire pentru ISR, paraşutişti, operaţii speciale şi JTAC ”General-maior Grigore Baştan” din Buzău. Aceştia au executat un salt cu o paraşută tip aripă dintr-o aeronavă cu viteză mare, de la înălţimea de 2.000 de metri, cu aterizare la punct fix.

Perspectiva parașutiștilor dezvăluie imagini unice, de la mare altitudine, în care observăm configurația bulevardelor din zona de nord a Buzăului, cartierul Orizont, albia râului Buzău, centrele comerciale și giratoriul în centrul căruia a fost amplasat avionul L39 cu rol de monument al aviației și parașutismului.

Demonstrația parașutiștilor a fost imortalizată cu minicamere instalate pe căștile a trei instructori, care au fiecare peste 2.000 de salturi la activ. Este vorba despre Răzvan Modruj, Costel Simion Țigănuș și Dacian Ciorgovean. Alți șapte camarazi ai celor trei parașutiști au aterizat pe câmpul din apropierea șoselei de centură.