Spargere la vila medicului Coleașa: ”Niște profesioniști care au lucrat cu mănuși”

Polițiștii buzoieni sunt de câteva zile pe urmele unui grup de infractori care au spart casa de vacanță din Pleșcoi a medicului Valentin Coleașă. Hoții care cel mai probabil au acționat la pont au plecat cu obiecte scumpe și caseta de valori în care medicul deținea o sumă mare de bani. Prejudiciul se ridică la 150.000 de lei.

Vecinii din satul Pleșcoi (Berca) ai medicului Coleașă spun că hoții ar fi știut că în casă sunt mulți bani și diverse obiecte de valoare.

Mai mult decât atât, se pare că au studiat zona înainte de lovitură, de vreme ce au pătruns în curte și mai apoi în casă, fără să fie înregistrați de camerele de supraveghere montate la vedere.

Spărgătorii au fost protejați și de întunericul de pe stradă. Deși casa medicului este perete în perete cu cea a vecinului și în aceeași curte cu a tatălui său, nimeni nu a auzit vreun zgomot în noaptea spargerii.

După ce au pus mâna pe caseta de valori, jefuitorii au ieșit pe unde au pătruns în locuință și s-au făcut nevăzuți spre albia râului Buzău.

O cameră de supraveghere a unui vecin ar fi surprins scena în care trei indivizi cară seiful iar al patrulea cercetează zona ca să nu fie văzuți. ”Niște profesioniști. Au lucrat cu mănuși. Pe camera unui vecin se văd cei patru cum cară un obiect greu spre prundul gârlei”, spune unul dintre vecini.

Doctorul Valentin Coleașă a reclamat la poliție spargerea și le-a precizat anchetatorilor că, pe lângă suma de bani în lei și valută, i-au fost furate și bijuterii.