BREAKING NEWS. A fost găsit țapul ispășitor în scandalul ”oamenii mor oricum”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, critică declaraţia nefericită a purtătorului de cuvânt al CNAS că „oamenii mor oricum”, dar tratează cu multă îngăduinţă problema de fond, aceea că sistemul informatic nu funcţionează de la începutul lunii. Pintea s-a mulţumit cu noi asigurări că situaía se „vor remedia”, în condiíile în care problemele platformei informatice a CNAS existau încă dinainte ca Sorina Pintea să devină ministru al Sănătăţii.

 

„Este o declaraţie absolut nefericită, absolut neinspirată, nimeni nu ar trebui să o facă. Tot ce furnizăm, Casa de Asigurări, Ministerul Sănătăţii, trebuie să fie de o anumită calitate. Cea mai potrivită abordare ar fi fost adresarea de scuze pacienţilor şi utilizatorilor sistemului.(…) Sunt probleme tehnice, dar pot fi explicate, oamenii, dacă le explici, înţeleg”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

 

Ministrul a mai precizat că, la rândul său, a cerut explicaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate privind funcţionarea sistemului şi că a primit asigurări că de luni acesta va deveni operaţional.

 

Platforma online care gestionează cardurile naţionale de sănătate are mari probleme de câţiva ani, dinainte ca Sorina Pintea să fie ministru al Sănătăţii, iar pe perioada mandatului problemele s-au acutizat, ajungându-se la defecţiunea record din iulie, când practic nu a funcţionat deloc.

 

 

 
Citeste mai mult…

Sursa: Money.ro