Buzoienii sunt invitați la ceremonia de inaugurare a monumentului dedicat aviației în garnizoana Buzău

Buzoienii sunt așteptați în număr mare, vineri dimineață, la ceremonia de inaugurare a „Monumentului Aviatorilor” din intersecția de la Aurora Mall. Vor fi defilări ale militarilor din garnizoana Buzău, survol cu elicoptere și avioane de la Boboc, dar și salturi cu parașuta. Traficul rutier va fi restricționat, timp de două ore.

Vineri, 19 iulie, începând cu ora 10.00, pe Bulevardul Unirii, în zona centrelor comerciale de la intrarea în oraș, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, în parteneriat cu Primăria municipiului Buzău și Garnizoana Buzău, desfășoară activități solemne prilejuite de sărbătorirea Zilei Aviației.

Cu această ocazie, în rondul din sensul giratoriu se va inaugura un monument, simbol al tradiției aviatice a orașului Buzău, constând într-un avion L-39 ZA amplasat pe un soclu impunător.

La ceremonie vor participa oficialități de rang înalt din administrația centrală și locală, precum și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale. Aeronava a fost recondiționată în cadrul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic.

Muncitorii de la Urbis Serv vor realiza până atunci iluminatul nocturn al avionului, dar și două inscripții care să poată fi văzute dinspre Bd. Unirii și Mărăcineni cu mesajul „Buzău, oraș al aviației și parașutismului militar românesc”.

”Pentru buna desfășurare a acestui deosebit eveniment, vor fi instituite anumite restricții de circulație”, se arată într-un comunicat al Primăriei Buzău.

Vor fi instituite restricții de circulație pe următoarele artere:
– B-dul Unirii Nord
– Str. Frăsinet
– Str. Orizontului
– Str. Constituției
– Str. Prutului

Autobuzele Trans Bus care tranzitează zonele mai sus menționate vor fi deviate pe perioada evenimentului.