VIDEO Avionul L39 Albatros a devenit noul simbol al Buzăului

Zeci de buzoieni au asistat azi noapte la o operațiune complexă de amplasare a unui avion în sensul giratoriu de lângă complexul Carrefour. Avionul școală, un L39 Albatros a fost adus cu un transport agabaritic, de la Școala de Aplicație Militară de la Boboc.

De vineri dinineață de la ora 10, când va avea loc un ceremonial militar, avionul Albatros va deveni un simbol al orașului în care se află cea de-a doua garnizoană a ţării ca mărime.

L39 Albatros este modelul de avion care a creat senzație în trafic. Transportul lui pe platformă a fost o probă de îndemânare pentru șoferul camionului dar și pentru polițiștii militari și specialiștii bazei aeriene de la Boboc care au ghidat convoiul.

Cea mai grea etapă a cursei a fost traversarea podului peste râul Buzău, de la Mărăcineni, pentru care a fost nevoie de închiderea traficului auto, timp de aproape 30 de minute.

 Avionul și-a creat cu greu cale printre mașini, stâlpi și indicatoare rutiere. Au fost probleme mai ales la intrarea în sensurile giratorii din zona de nord a orașului.

Pe tot traseul parcurs până în Buzău, șoferii au coborât din mașini pentru a fotografia ineditul transport. Alte zeci de persoane au așteptat avionul lângă soclul construit să susțină viitor simbol al orașului.

Monumentul este dedicat Forţelor Aeriene Române.