Zeci de kilometri de drumuri din nordul județului Buzău intră în programul de asfaltare

Anul acesta încep lucrările de reabilitare a drumului județean care leagă comunele Vintilă Vodă, Sărulești si Bisoca. Tot în 2019, se va moderniza și drumul județean dintre localitățile Cozieni și Brăești. Lucrările vor fi realizate cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Cel mai important obiectiv care va fi asfaltat începând din toamnă, dar și cea mai mare provocare, este șoseaua care leagă comunele Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca. Este vorba de 24,5 kilometri de drum, într-o zonă deluroasă, plină de pante, rampe și curbe, uneori pe un sol predispus alunecărilor de teren.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 74 milioane de lei, bani alocați de Guvernul României. Consiliul Județean Buzău va încerca să mute proiectul pe fonduri europene, cu banii economișiți urmând să fie modernizate alte obiective.

Un alt drum județean care va fi reabilitat în acest an este cel care leagă localitățile Cozieni și Brăești, tronson lung de 15 kilometri.

Tot în acest an, vor fi gata și lucrările de reabilitare a Drumului Județean 203 k, tronsonul Buzău – Vintilă Vodă. Astfel, spre finalul anului viitor, șoferii s-ar putea deplasa din municipiul Buzău până la Bisoca pe un drum reabilitat complet.