Sătenii din Vadu Pașii ar putea arunca deșeurile pe câmp. Un scandal blochează bugetarea societății de salubrizare

Cea mai mare localitate din Județul Buzău va rămâne fără servicii de salubritate din cauza unui scandal care blochează bugetarea unei societăți înființate pe bani europeni. Mărul discordiei este o mașină de gunoi de peste 160 de mii de euro, care a întunecat mințile aleșilor locali din comuna Vadu Pașii. Toți banii primiți ca finanțare ar putea fi returnați dacă proiectul nu va fi implementat la timp.

Anul trecut consilierii ambelor tabere au hotărât că trebuie să scadă costurile sătenilor la colectarea gunoiului.menajer.
Puterea și opoziția a votat cu ambele mâini accesarea de fonduri europene pentru înființarea unui serviciu propriu de salubritate prin cumpărarea unei mașini de gunoi ultramoderne, din fonduri europene.
Consensul dintre consilieri era un adevărat exemplu pentru toate localitățile din județ, întrucât proiectul a fost declarat eligibil iar comuna Vadu Pașii urma să obțină în premieră un utilaj care ar fi scăzut la jumătate cheltuielile cu gunoiul menajer.
Tandrețea între consilieri nu a durat prea mult iar orgoliile au renăscut în momentul în care mașina de gunoi a.ajuns la ușa primăriei.
Unii consilieri și-au adus aminte că au polițe de plătit adversarilor politici din campania trecută și au blocat bugetarea noii societăți de salubrizare.
Din acest motiv mașina nouă a ajuns să ruginească în curtea primăriei.
De aici și până la declanșarea unui război total în consiliul local n-a mai fost decât un pas.
Toate ședințele care au avut pe ordinea de zi problema gunoiului menajer, au intrat în blocaj, deși anul trecut toți consilierii și-au luat angajamentul față de finanțatori că vor duce la capăt proiectul finanțat din bani europeni.
Contractul cu vechea firmă de salubritate a fost deja reziliat după ce localitatea a accesat banii europeni.
Dacă scandalul nu va fi aplanat până luna viitoare sătenii vor fi nevoiți să  arunce gunoiul menajer pe prundul râului Buzău .
Mai mult finanțatorii ar putea obliga primăria să restituie și banii accesați din fonduri europene dacă se va constata că proiectul nu a fost implementat.