VIDEO Un incendiu a produs pagube în trei gospodării din stațiunea buzoiană Sărata Monteoru. Printre păgubiţi este și un fost primar al Buzăului

Au ars complet o casă și o aripă folosită ca depozit, un autoturism și garajul din gospodăria învecinată. Două butelii au explodat, una fiind aruncată de suflu, ca un proiectil, spre o a treia gospodărie aflată la peste 50 de metri distanță, provocând și aici incendierea unei anexe. Din fericire, nu au existat victime.

Flăcările de câțiva metri înălțime și bubuiturile produse de explozia buteliilor au produs panică printre vecinii gospodăriilor afectate de incendiu.

Pompierii au sosit la intervenție cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Înainte să ajungă echipajele ISU, mai mulți vecini au sărit să stingă flăcările cu găleți de apă însă ajutorul lor a fost zadarnic, pentru că flăcările s-au extins rapid de la o gospodărie la alta.

După explozia buteliilor, resturi incandescente au zburat peste mai multe case și au aterizat într-o gospodărie aflată la distanță de celelalte două, provocând și aici un incendiu.

Unul dintre păgubiți este Vasile Moraru, primul primar al Buzăului de după Revoluție. Incendiul i-a distrus un garaj, un autoturism și o magazie, înainte de a se extinde la casa vecinilor, o familie de prahoveni care nu erau acasă atunci când s-a produs dezastrul.

”Au ars o casă, pe aproximativ 120 de metri pătrați, o anexă de 80 metri pătrați de la prima proprietate, la cea de-a doua autoturismul, o altă anexă și grajdul unei alte gospodării de la o distanță de 60 de metri, unde s-a propagat incendiul”, a declarat mr. Eduard Dumitriu, de la ISU Buzău.

Peste trei ore a durat interventia pompierilor, care a fost îngreunată de vântul care sufla cu putere. Poliția a început o anchetă pentru a stabili cauzele izbucnirii incendiului. Din fericire, nu au existat victime.