UPDATE Cod portocaliu de fenomene meteo periculoase. Este furtună în zona de munte a județului Buzău

Potrivit unei informări din partea Prefecturii, miercuri la orele prânzului, se semnalează furtună puternică în zona de nord a județului Buzău, limita cu județul Covasna. A fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care funcționează la sediul ISU Buzău pe durata avertizării meteo cod portocaliu emise de meteorologi.

UPDATE, ora 13.45: arborii căzuți au fost îndepărtați de SDN Buzău. Între Siriu și limita cu jud. Covasna, a început să plouă torențial. Polițiștii rutieri patrulează în continuare în zonă.

UPDATE, ora 13.30: angajații Secției de Drumuri Naționale Buzău intervin la această oră pentru degajarea a 2 arbori doborâți pe carosabil din cauza furtunii. Traficul se desfășoară dirijat de polițiștii buzoieni.

Prefectul Carmen Ichim a convocat astăzi o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, ca urmare a unei avertizări meteo cod portocaliu emisă în această dimineață și care vizează 16 județe ale țării, inclusiv Jud. Buzău.

Conform avertizării meteo, valabilă până mâine dimineață la ora 3.00, în sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării există posibilitatea producerii unor fenomene periculoase precum intensificări puternice ale vântului, vijelii, căderi de grindină și precipitații însemnate cantitativ.

La propunerea prefectului Carmen Ichim, CJSU Buzău a aprobat activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își va desfășura activitatea la sediul ISU Buzău pe durata avertizării emise de meteorologi.

Urmărește-ne pe Google News