Un avion militar va fi amplasat la intrare în municipiul Buzău. Lucrările au început

Buzăul, cea de-a doua garnizoană a țării ca mărime, va avea multe simboluri militare în spații publice. După expoziția de fotografie de pe Calea Eroilor, amenajată pe un gard de la intrarea în municipiu, dinspre Ploiești, urmeză amplasarea unui avion în giratoriul de la ieșirea către Râmnicu Sărat. Aparatul provine de la Baza Aeriană Boboc.

Judeţul Buzău este cunoscut şi prin faptul că în apropierea municipiului Buzău funcţionează baza aeriană Boboc şi Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene.

Este şi unul dintre motivele care au condus la realizarea unui proiect de monument dedicat Forţelor Aeriene Române care va fi amplasat în sensul giratoriu de pe Unirii, la ieşirea spre Mărăcineni.

Lucrările de amenajare au început deja şi vor fi executate de societatea Urbis Serv. Pentru că se desfăşoară într-o zonă foarte circulată lucrările vor fi dificil de executat.

Pe parcursul desfăşurării lucrărilor va fi nevoie de ajutorul poliţiştilor de la Serviciul Rutier pentru fluidizarea traficului.

Avionul care va fi amplasat pe un soclu special proiectat trece şi el printr-un proces complex de cosmetizare.

erter

Aparatul este un Aero L-39 ZA „Albatros”, avion reactiv subsonic pentru antrenament avansat, fabricat în fosta Republică Socialistă Cehoslovacă.

România a importat 32 de astfel de aparate, începând cu anul 1981, care au fost repartizate Școlii Militare de Ofițeri Activi de Aviație „Aurel Vlaicu” de la Boboc, județul Buzău, pentru a înlocui avioanele Aero L-29 „Delfin”. Avioanele L-39 ZA au ieșit din înzestrare în anul 2007.