Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi abundente, în județul Buzău

Buzăul intră din nou sub atenționare cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi abundente, începând de joi, ora 13:00, până vineri, la ora 13:00. Vineri noapte se va afla sub atenționare cod galben de ploi.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Județul Buzău se va afla de vineri noapte, în intervalul orar 01:00 – 06:00, sub atenționare cod galben de ploi.

”În intervalul menționat, în Banat, local în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp”, mai precizează ANM.

Urmărește-ne pe Google News