VIDEO Furtună în Buzău: trafic îngreunat pe drumuri din Buzău din cauza unor copaci rupți

Ploile din această după-amiază au produs pagube însemnate în municipiul și județul Buzău. Autoritățile continuă inventarierea daunelor și rămân în dispozitiv, gata să intervină dacă situația o va impune.

Până la ora 20.00 au fost semnalate următoarele situații de urgență;
– 11 copaci doborâți de vânt;
– 1 bucata din acoperiș în mun. Bz;
– 4 conductori electrici căzuti;
– 7 curți inundate în mun. Buzău;
– 4 subsoluri (2 blocuri, 2 institituții).

Se circulă cu dificultate pe DN 2C la intrarea în Padina și pe DJ 203 I între Cotorca (Gl. Siliștea) și Lipănescu (Scutelnici) din cauza unor copaci doborâți de furtună pe carosabil.

UPDATE, ora 19.30: se circulă cu dificultate pe DN 2 E 85, la ieșirea din Rm. Sărat spre Focșani din cauza apei venite de pe câmp pe carosabil; la față locului sunt polițiști rutieri care dirijează traficul și echipe ale SDN Buzău cu utilaje.

UPDATE, ora 19.15: până la ora 19.00, s-au semnalat următoarele probleme cauzate de furtună: 9 copaci și 1 bucată din acoperișul unui bloc din cart. Dorobanți luate de vânt, 7 curți inundate și 1 conductor căzut în mun. Buzău; subsolul unei grădinițe și al unei clinici medicale inundate.

UPDATE, ora 19.00: aproximativ 9400 de abonați din 12 localități buzoiene sunt nealimentați cu energie electrică. Echipele Electrica sunt în teren pentru remedierea avariilor.

UPDATE, ora 18.20: trafic reluat pe Șoseaua de centură a mun. Buzău.

UPDATE, ORA 18.00: ȘOSEAUA DE CENTURĂ A MUNICIPIULUI BUZĂU ESTE BLOCATĂ ÎNTRE FABRICA DE BERE ȘI POD MĂRĂCINENI DIN CAUZA UNUI COPAC CĂZUT PE CAROSABIL; DE ASEMENEA, DJ 203D ÎNTRE SMEENI ȘI BRĂDEANU ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI ARBORE RUPT DE FURTUNĂ. INTERVIN POMPIERII ȘI S.V.S.U. CU DRUJBE PENTRU ÎNDEPĂRTAREA ACESTORA.

UPDATE, ORA 17.50: furtunile, aversele torențiale și descărcările electrice sporesc în intensitate în majoritatea zonelor județului. CETĂȚENII TREBUIE SĂ EVITE PE CÂT POSIBIL DEPLASAREA SAU STAȚIONAREA ÎN SPAȚII DESCHISE, EXPUSE FENOMENELOR METEO ȘI HIDRO SEVERE!

UPDATE, ora 17.15: 4000 de abonați din Grebănu, Topliceni, Boldu și Vâlcelele sunt în acest moment nealimentați cu energie din cauza unor avarii produse la rețeaua electrică în urma furtunii. Echipele Electrica acționează în toate zonele afectate.

UPDATE, ora 17.00: se circulă cu dificultate pe DN 2C la intrarea în Padina și pe DJ 203 I între Cotorca (Gl. Siliștea) și Lipănescu (Scutelnici) din cauza unor copaci doborâți de furtună pe carosabil. Polițiștii buzoieni dirijează traficul în cele 2 puncte până când echipele SDN Buzău, pompierii și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență vor îndepărta arborii căzuți.

Polițiștii buzoieni dirijează traficul în cele 2 puncte până când pompierii și echipele trimise de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor îndepărta arborii căzuți.

La Padina, pe DN 2C, intervin muncitorii de la Drumuri Naționale.

Peste 4.000 de abonați din Grebănu, Topliceni, Boldu și Vâlcelele sunt în acest moment nealimentați cu energie din cauza unor avarii produse la rețeaua electrică în urma furtunii. Echipele Electrica acționează în toate zonele afectate.

Polițiștii buzoieni dirijează traficul în cele 2 puncte până când pompierii și echipele trimise de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor îndepărta arborii căzuți.

La Padina, pe DN 2C, intervin muncitorii de la Drumuri Naționale.