Vicele din Râmnicu Sărat, Ștefan Torcărescu, și fostul primar, Viorel Holban, au fost excluși din PSD. Iată motivul deciziei

Decizie surprinzătoare luată joi de conducerea PSD Buzău. În cadrul Conferinței Județene Extraordinare a organizației, s-a aprobat excluderea din partid a actualului viceprimar al municipiului Rm. Sărat, Ștefan Torcărescu, dar și a altor membri ai filialei râmnicene. Aceștia sunt acuzați de conducerea partidului de neimplicare în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Printre social-democrații excluși se află și fostul primar PSD al orașului, Viorel Holban.

PSD a câștigat alegerile la Rm. Sărat, însă conducerea organizației județene a partidului a decis excluderea unuia dintre liderii filialei râmnicene. Este vorba despre viceprimarul Ștefan Torcărescu, nimeni altul decât coordonatorul campaniei electorale pe zona Râmnicu Sărat.

Propunerea de excludere din partid a viceprimarului Torcărescu a fost luată în discuție miercuri, în cadrul Biroului Politic al PSD Rm. Sărat. Tot atunci s-a decis și exluderea altor membri PSD Rm. Sărat, între care și fostul primar PSD, Viorel Holban.

Ștefan Torcărescu le-a spus ziariștilor din presa locală că a depus contestație față de decizia luată ieri în cadrul lucrărilor Conferinței Județene Extraordinare a PSD și că așteaptă ca forurile de conducere ale partidului să revină asupra deciziei de excludere a sa din partid.

De partea celalaltă, primarul Sorin Cîrjan, liderul PSD Râmnicu Sărat, anunță că va convoca o conferință de presă, marți, în cadrul căreia va avea o poziție vizavi de excluderile din partid.

În cazul în care rămâne neschimbată decizia de retragere a sprijinului din partid, Ștefan Torcărescu va fi înlocuit din funcția de viceprimar al orașului Rm. Sărat, dar va pierde și calitatea de consilier local municipal.