O femeie care s-a înecat cu mici în Drăgaică a fost salvată de un polițist local. Acesta este un fost campion al României la Kick Boxing

Intervenția promptă a unui polițist local a scăpat de la moarte o femeie de aproximativ 60 de ani. Aflată joi în Târgul Dragaica, aceasta s-a înecat cu o bucată de carne și a cazut secerată la pământ. Salvarea prin manevra Heimlich a venit de la agentul de poliție locală Iulian Mihalcea, fost multiplu campion al României la Kick Boxing.

Despre fapta polițistului local a scris pe Facebook asistentul de la Ambulanța SAJ Buzău ajunsă la acest caz. Acesta a sesizat că femeia fusese salvată la timp de agentul de poliție locală Iulian Mihalcea, din echipa de patrulare în târg.

„La fața locului am constatat că persoana a fost salvată prin manevra Heimlich de un angajat al poliției locale. Tot respectul! Dacă nu ar fi fost acest om care a știut ce să facă in această situație, chiar dacă timpul până la sosirea la fața locului nu a depășit 4 minute am fi avut un pacient în stop cardio-respirator cu mult mai mici șanse de salvare. Felicitări celor de la Poliția Locală Buzău pentru promtitudine”, a scris Adrian Ralea, asistentul medical de la SAJ Buzău.

”Astfel de manevre salvatoare de vieți ar trebui promovate mai mult în presă și TV”, este îndemnul asistentului SAJ.

21462538_1174943062649475_5182938242467962916_n

Cine este Iulian Mihalcea

Polițistul local protagonist al episodului cu final fericit este fost multiplu campion al României la Kick Boxing. Iulian Mihalcea are 50 de ani, este tatăl a doi băieți, ambii sportivi, absolvent al Facultății de Sport din Bucureşti și al unui colegiul de antrenori de Kick Boxing.

În adolescență a făcut performanţă o perioadă la clubul de lupte de la ASA Buzău. Când a trecut la seniorat, a renunţat la luptele greco romane şi a trecut la kick –boxing.

După liceu a urmat Colegiul de Antrenori de Kick Boxing şi apoi a absolvit facultatea de sport din Bucureşti. Senioratul l-a făcut la Buzău, la trupele speciale de paraşutişti sub îndrumarea colonelului Truţulescu.

După un an şi jumătate de antrenamente, a reuşit să iasă campion naţional în anul 1993 la categoria 67 de kg la kick boxing. În acelaşi an a prins lotul şi am plecat la campionatul european din Grecia unde a obţinut locul 5.

După aceea au urmat campionatele naţionale pe care le-a câştigat consecutiv din anul 1993 şi până în 2004. A avut în acest interval de timp participări la mai multe campionate mondiale.

Angajat în perioada 1992-1998 ca antrenor la trupele speciale de paraşutişti, Iulian Mihalcea a lucrat apoi ca gardă de corp. Angajat al Poliţiei Locale din Buzău, el antrenează acum și forţele de ordine din cadrul unităţii.

Urmărește-ne pe Google News