Pompierii buzoieni, solicitați să salveze cinci persoane pe care furtuna le-a surprins cu hidrobicileta pe lac

Cinci persoane aflate cu hidrobicicleta pe lacul Balta Albă, județul Buzău, care erau în pericol de a se îneca fiind surprinse de furtună, au fost salvate de pompieri. Ele au fost aduse de salvatorii ISU în siguranţă la mal şi apoi evaluate de un echipaj SMURD.

ANM a emis duminică seara o avertizare meteo cod roșu de INTENSIFICĂRI PUTERNICE ALE VÂNTULUI, GRINDINĂ de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula 25…35 l/mp, frecvente descărcări electrice valabilă pentru localitățile buzoiene Puiești și Vâlcelele.

Începând cu ora 18.40, aceasta a fost revizuită la categoria cod portocaliu, vizate fiind Puiești, Râmnicelu, Balta Albă, Ghergheasa, Boldu, Vâlcelele, până la ora 19.20.

Echipe ale ISU Buzău (Det. Rm. Sărat) și SDN Buzău au intervenit pe DN 22, în zona Boldu, pentru degajarea drumului după ce un copac doborât de furtună a blocat traficul rutier; polițiștii rutieri ajunși în zonă au dirijat vehiculele sub 7,5 tone pe rute ocolitoare (drumuri comunale) până la remedierea situației.

La ora 19.20, circulația rutieră pe DN 22 în zona Boldu a fost reluată în condiții normale, după îndepărtarea copacului căzut pe carosabil.

Cinci persoane aflate pe lac cu hidrobicileta au fost surprinse de o vijelie, însoţită de ploaie torenţială şi au fost nevoite să solicite ajutor din partea salavatoirlor de la ISU Buzău.

Ei au anunţat pe numărul de urgenţă 112 că se află în pericol, iar la faţa locului s-au deplasat cu barca de salvare pompieri de la Detaşamentul de Pompieri din Râmnicu Sărat.

La ora 19.45, cele cinci persoane surprinse de furtună în timp ce se deplasau cu hidrobicicleta pe lacul Balta Albă au fost aduse la mal și evaluate medical de paramedicii SMURD.