VIDEO Dacii şi romanii s-au războit în staţiunea Sărata Monteoru din Buzău

Au răsunat strigăte de luptă în stațiunea Sărata Monteoru. Dacii și romanii s-au războit în fața a sute de spectatori care au urmărit cu sufletul la gură fiecare lovitură. Atmosfera s-a liniștit abia când pe câmpul de luptă au ajuns frumoasele nimfe. În rochii albe, legate cu sfori de cănepă, tinerele au reușit să redea prin dansul lor partea frumoasă a istoriei.

Istoria strămoșilor a fost reconstituită pe câmpul de luptă improvizat în stațiunea Sărata Monteoru. Soldații se luptă pentru provincia Dacia.

Mai gălăgioși dar fără armurile adversarilor, dacii cad la pământ după căteva confruntări. Romanii își striga victoria.

În arenă intră și gladiatorii. Loviturile puternice țin spectatorii cu sufletul la gură. La final, soarta celui învins este decisă de copii care au animat, de pe margine, toata confruntarea.

Atmosfera se îmblânzește când pe câmpul de luptă apar furmoasele nimfe. Tinerele îmbrăcate în rochii albe redau cu mișcări lente dar precise dansurile antice.

În centrul stațiunii Sărata Monteoru, printre sute de spectatori, ia naștere și o vindecătoare. Ritualul a stârnit ropote de aplauze. Întregul spectacol este pe placul sutelor de turiști veniți să retrăiască timpuri de mult apuse.

Din simpli privitori, cei mai curioși au intrat în atelierele dacilor au învățat tainele meșteșugurilor strămășilor.

Deliciul festivalului a fost însă berbecuțul. Gătit la ceaun, după o rețetă celtică, sau la proțap, la îndrumarea unui șef bucătar, preparatul a fost pe gustul pofticioșilor.

După lupte și ospăț, trupele din antichitate s-au mutat pe străzile din Buzău. 250 de daci, romani și gladioatori au defilat cu torte aprinse.

Urmărește-ne pe Google News