Filiala PSD Buzău acuză PNL că a încălcat grav Legea partidelor politice și a campaniilor electorale

Partidul Social Democrat a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central, după ce filiala Nehoiu din județul Buzău a Partidului Național Liberal și președintele acesteia, Mircea Posea, au încălcat grav prevederile Legii partidelor politice și a campaniilor electorale.

Filiala PSD Buzău acuză PNL, că ar fi realizat și distribuit la Nehoiu un ziar de campanie ilegal și mincinos, încălcând legea. Intitulat „Gazeta de Nehoiu”, ziarul fiind distribuit pentru prima dată printre participanții la evenimentul Zilele Orașului Nehoiu din perioada 11-12 mai 2019.”În noaptea de 23 spre 24 mai, Mircea Posea, președintele PNL Nehoiu a distribuit un nou ziar ilegal, neînregistrat și realizat în regie proprie de către propaganda de partid, încălcând prevederile Legii nr. 334/2006. Materialul reprezintă un atac grosolan la adresa administrației PSD, cetățenii fiind induși în eroare în mod voit, prin conținuturi nereale și calomnioase. De asemenea, ziarul nu are imprimate codul unic de înregistrare primit de la Autoritatea Electorală Permanentă, denumirea operatorului economic care l-a realizat și tirajul ziarului, așa cum prevăd legile în vigoare.” se precizează într-un comunicat de presă remis vineri către redacțiile locale de către filiala PSD Buzău.

PSD Buzău mai consideră că atacul PNL Nehoiu ar fi o modalitate disperată, oneroasă și ilegală de a obține voturi, apreciind că singura confruntare electorală va avea loc duminică, la urne.