Cercul de cor și grup vocal din Palatul Copiilor, magnet de trofee la festivalurile de interpretare și creație

Viitorul sună bine, cel puțin în școlile buzoiene care pregătesc viitori soliști de muzică ușoară și populară. O garantează numeroasele diplome obținute de micuții cursanți ai Palatului Copiilor la festivalurile de interpretare. Zilele trecute, nu mai puțin de 14 trofee au ajuns în mânuțele micilor soliști pregătiți de Loredana Mihaela Bunilă, profesor titular la Palatul Copiilor din Buzău, pe catedra de Cor / Grup Vocal.

Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău a găzduit, duminică, 19 mai, cea de-a cincea ediție a Festivalului international de interpretare și creație ”Trofee Muzicale”.

Aproape 150 de participanți au evoluat pe durata întregii zile, în fața unui juriu format din patru specialiști. Copiii s-au întrecut la secțiunile: Piese în limba română (grupa 5-7 ani, grupa 8-9 ani, grupa 10-13 ani), secţiunea Piese într-o limbă străină (8-17 ani) şi secţiunea Etno şi folclor (5- 13 ani).

Elevii pregătiți de profesoara Loredana Bunilă au impresionat juriul, la final grupul pregătit la Palatul Copiilor obținând un număr de 14 trofee.

Este vorba despre: Sara Bărbulescu, Maria Bobocea, Bianca Ciuplea, Bianca Grigore, Monica Matache, Carla Oncescu, Irina Pătrașcu, Elia Radu, Teodora Toma, Alexia Ungureanu și Alexia Vișan.

Au mai fost recompensați de către organizatorii festivalului de duminică încă trei soliști pregătiți de profesoara Loredana Bunilă în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Buzău (învățător, Toma Elena) și Școala Gimnazială “Constantin Ivănescu”, din Poșta Câlnau (învățător Olteanu Luminița). Aceștia sunt Laura Bucătaru, Luca Negru și Sara Pușcă.

”Acest festival a fost un maraton muzical, o încântare pentru suflet. Am trăit emoții alături de fiecare elev în parte. În cadrul acestui festival, eleva mea Irina Pătrașcu a fost remarcată din juriu, de către domnul Ștefan Iordache, care ne-a lansat invitația de a participa la Festivalul Național de Muzică pentru Copii, Adolescenți și Tineri Andantino, ediția a VIII-a , care va avea loc în iunie la București”, a declarat prof. Loredana Bunilă, de la Palatul Copiilor din Buzău.

Soliștii premiați la festivalul ”Trofee Muzicale” activează în grupul vocal Magic, de la Palatul Copiilor.

Cei care doresc să urmărească live acest grup vocal, în timp ce interpretează unele dintre cele mai frumoase cântece pentru copii, sunt așteptați, marți, 4 iunie 2019, la Galeria Mall, începand cu orele 18.00, unde va avea loc spectacolul de sfârșit de an școlar al cercului coordonat de Loredana Bunilă.

Loredana Bunilă a absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. A format grupurile vocale “Armonia” al Palatului Copiilor Buzău, cu care a câștigat nenumărate trofee naționale și internaționale la festivalurile pentru copii, “Minuni”, de la Liceul pentru Deficienți de Vedere, cu care a colaborat vreme de 5 ani, printr -un parteneriat la nivel de instituții, și “Magic”, grup vocal care activează la Palatul Copiilor Buzău.

”De a lungul anilor a format sute de elevi. A dat scenei nume care s-au impus prin voce, tehnică și seriozitate. ”Printre foștii mei elevi se numără: Cătălina Suditu, Maria Palade, Andra Nicolau, Mina Mădălina Sandu, Alex Baciu, Andrada Chiricioiu, Daria Ionescu, Florin Limbutu iar lista poate continua”, spune, cu mândrie, profesoara Loredana Popescu.

Festivalurile la care copii cercului din Palatul Copiilor (director, George Vlad / director adjunct, Daniela Brebeanu), au participat anul acesta sunt:

* Festivalul International Tematic de Interpretare si Creatie Muzicala “Martisor”, editia a VIII-a , 2 martie 2019, Bucuresti, organizat de catre doamna Maria Ene, asociatia “My Flower” si “Lilliput”, unde elevele ALEXIA VISAN si IRINA PATRASCU au castigat doua trofee, PLUS trofeul sectiunii de varsta 4 – 17 ani, pentru piese in limba romana ( doar 3 trofee mari s au oferit in cadrul festivalului pe sectiuni, iar noi am castigat unul dintre ele) , castigat de IRINA PATRASCU.
* Festivalul Artistic al Elevilor Buzoieni – unde grupul vocal “Magic” a obtinut premiul 1.

Laura Bucataru, un copil minune care la doar 7 ani abordeaza piese din repertoriul Queen, Tina Turner sau Joe Cocker a fost remarcata de catre doamna Maria Ene (care a facut parte din juriu ) oferindu-i inscrierea directa in Festivalul International de Interpretare si Creatie “Trofee Muzicale”.

Urmărește-ne pe Google News