Accident aviatic, în Munții Buzăului. Mărturie: ”s-au desprins bucăți din avion în timp ce era în aer”

Doi oameni de afaceri și-au pierdut viața, miercuri după-amiază, într-un accident aviatic petrecut în vecinătatea barajului Siriu, din Munții Buzăului. La bordul avionului se aflau Ioan Mihai Covaciu, cel care pilota aparatul, şi Liviu Emil Bucăţică. Cei doi decolaseră la Ghimbav şi intenţionau să ajungă la Constanţa.

Autoritățile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 și a anunțat că, într-o zonă greu accesibilă, a găsit bucăți dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni.

Imediat, au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițiști pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare.

”Unde s-a produs accidentul au rămas aripile în copaci. Am auzit motor puternic, apoi am văzut cum se prăbușește. Cei doi bărbați din avion sunt acolo unul peste altul, aripile la 7 – 800 metri împrăștiate”, spune unul dintre martorii oculari.

Unii dintre săteni susțin că au văzut cum se desprind bucăți din avion în timp ce acesta era încă în aer. Ploua foarte tare în momentul accidentului, spun oamenii.

Avionul care s-a prăbuşit în zona montană a judeţului Buzău era un Technam T 2008, fabricat în urmă cu 10 ani în Italia. Deocamdată nu s-a stabilit cu exactitate cauza accidentului, dar anchetatorii nu exclud ca vremea să fi fost un factor important.

Ancheta va fi coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

La bordul avionului se aflau doi oameni de afaceri, Ioan Mihai Covaciu şi Liviu Emil Bucăţică. Cei doi decolaseră la Ghimbav şi intenţionau să ajungă la Constanţa, oraşul lui Bucăţică.

Avionul era pilotat de Covaciu, un om de afaceri din Cluj, activ în domeniul construcţilor. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râșnov pentru a vedea stadiul construcției. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanța și au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare avionul a dispărut de pe radar.