Buzăul are un buget de austeritate, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstrațiilor locale

19

Bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Buzău stă sub semnul austerității și în 2019. Cu un deficit de peste 8 milioane de euro, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstrațiilor locale, banii municipiului vor ajunge doar până în august, fără atragerea unor fonduri europene.

Bugetul de venituri și cheltuieli al orasului Buzău pentru anul 2019 a fost votat pe repede înainte, în doar câteva minute, de către Consiliul Local Municipal. Un singur consilier local și-a exprimat îndoieli privind cheltuirea nejustificată a unor sume de bani.

Primarul Constantin Toma susține că vinovată de lipsa banilor este fosta administrație, tot PSD, care a efectuat împrumuturi uriașe cu perioadă foarte mare de rambursare.

Unii consilieri consideră însă că ar trebui să fie tras la răspundere chiar liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, cel care a fost „mâna dreaptă” a fostului primar Boșcodeală.

Potrivit proiectului de buget, în 2019, administraţia locală are la dipoziţie un buget general de venituri şi cheltuieli în sumă totală de 216,7 milioane lei. Peste 50 de milioane de lei sunt destinaţi capitolului “dezvoltare”.

Potrivit autorităților locale, deficitul pentru acest an ar fi de peste 8 milioane de euro. Asta, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstrațiilor locale.

Reprezentanții Primăriei Buzău susțin însă că investiţiile propuse nu vor fi afectate, deoarece vor fi aduși bani europeni.