Eliberarea condiționată a lui Cristi Bîgiu, rejudecată de o instanță din Vrancea

Emoții pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, după ce procurorii DNA au cerut instanței repunerea în termenul de contestare a eliberării condiționate din pedeapsa de 5 ani și zece luni stabilită în martie, anul trecut, de judecătorii din Vrancea.

După ce săptămâna trecută a admis cererea de repunerea în termenul de formulare a contestației, miercuri, un complet al Tribunalul Vrancea a dispus repunerea cauzei pe rol pentru completarea probatoriilor referitoare la îndeplinirea condiției prev. de art.100 al.1 lit.c Cod penal și atașarea dosarului Tribunalului Vrancea în care s-a dispus contopirea pedepselor din două dosare penale. Termenul stabilit este 8 mai.

Eliberat condiţionat, pe 6 februarie, din Penitenciarul Focşani, Bîgiu a aflat luna trecută că DNA a depus la Tribunalul Vrancea o contestaţie ce vizează decizia luată acum mai bine de două luni de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Focşani.

Bîgiu a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani, unde a ispăşit o pedeapsă de 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită. Pe 6 februarie, instanţa a decis eliberarea lui condiţionată, dar şi ca fostul şef al CJ Buzău să se afle sub permanentă suprave­­ghe­re pe perioada liberării condiţionate, până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021.