VIDEO Reacţia ministrului Mediului, după ce a văzut un primar din Buzău cum batjocoreşte cadavrul unui urs

Ministrul Mediului trimite corpul de control la Buzău pentru a verifica modul în care a fost împușcat ursul care a semănat teroare în ultimele săptămâni printre locuitorii mai multor sate din zona de munte a Buzăului. Decizia ministrulUI Grațiela Gavrilescu a venit după ce, joi, în mediul online au apărut filmări în care primarul comunei Colți apare stropind cadavrul ursului cu bere.

Primarul Pavel Petrișor Rădulescu s-a filmat în timp ce se bucură de capturarea animalului și a distribuit înregistrarea video chiar pe pagina sa de socializare, reacția fiind una intens criticată. „Şi acum pomana porcului, hai să trăim. A mâncat destul, acum îi dăm de băut”, a spus primarul

Imaginile cu sătenii şi vânătorii batjocorind cadavrul ursului, în semn de răzbunare pentru pagubele produse, sunt revoltătoare, iar reacția edilului a fost criticată inclusiv de ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu a anunțat, aseară, pe pagina sa de Facebook că vineri, la prima oră a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va descinde la Buzău pentru a ancheta modul în care a fost sacrificat ursul.

”Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenția și Garda județene și-au îndeplinit atribuțiile. Le garantez vinovaților că vor plăti scump!”, a subliniat ministrul Gavrilescu.

 

Recoltarea animalului s-a făcut cu avizul Ministerului Mediului, emis la începutul lunii aprilie, la solicitarea Instituției Prefectului după ce animalul a atacat mai multe gospodării din zona Colți-Pănătău.

Urmărește-ne pe Google News