Ursul care a băgat spaima în localnicii unui sat de munte din Buzău a fost ucis

Ursul care a semănat teroare în comunele Colţi şi Pănătău a fost omorât, în această dimineață, de către vânători, în zona Pătârlagele. Imediat după ce a fost împușcat, primarul comunei Colți a postat pe site-urile de socializare corpul neînsuflețit al ursului care, în ultima lună, a făcut ravagii în gospodăriile a zeci de localnici din comunele Colți și Pănătău.

De mai bine de o lună, localnicii comunelor din zona de munte a județului Buzău au fost terorizați de un urs care a intrat în gospodării și a ucis zeci de animale. În această dimineață, după săptămâni de căutări, ursul a fost depistat de către vânători în zona Pătârlagele iar unul dintre aceștia a reușit să îl împuște. Primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu, a fost cel care a făcut anunțul despre uciderea ursului buclucaș.
În ultima lună, ursul a făcut ravagii în gospodăriile mai multor săteni din comunele Colţi şi Pănătău. Fiara sălbatică a atacat şi ucis zeci de animale. În urma numeroaselor sesizări primite de la autorițile comunale și cetățeni, la începutul lunii aprilie, Prefectura Buzău a dat undă verde pentru uciderea animalului sălbatic iar de atunci, echipele de vânători şi jandarmi au început pânda în zonele unde fiara a mai atacat.

În urma proceselor verbale întocmite de autorităţi, zilele acestea vor fi acordate despăguburi sătenilor ale căror gospodării au fost atacate de urs.

Urmărește-ne pe Google News