Bilanțul accidentului feroviar a ajuns la patru morți. Șoferul este în stare critică

Șoferul microbuzului implicat în accidentul feroviar din județul Buzău, în vârstă de 51 de ani, este internat în stare critică în spitalul județean Buzău. Două femei au fost aduse, de asemenea, în stare gravă, însă una dintre ele a decedat la spital, ridicând bilanțul evenimentului la patru morți.
essay guide
• Șoferul se pare că ar fi ațipit la volan sau ar fi forțat trecerea liniei ferate deși trenul se apropia.

Totodată, semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune iar bariera era coborâtă.

Douăsprezece persoane sunt grav rănite iar alți patru pasageri au murit. Printre răniți este și șoferul microbuzului lovit de tren, Viorel L., de 51 de ani, din Dumitrești, județul Vrancea, care este internat pe secția ATI a Spitalului Județean Buzău.

viorel l

Tot în stare gravă au fost aduse azi-noapte la spital două femei. Una a fost transferată încă de azi-noapte la Spitalul din Ploiești, însă cealaltă a decedat în timp ce se afla la terapie intensivă. Celelalte victime sunt stabilizate, potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, toate având traumatisme craniene, toracice și de membre.

Victimele erau din Brăila, Galați și Vrancea și se întorceau de la muncă din Franța și Germania. Toți erau așteptați acasă de rude. După accident, unii au reușit să-și sune familiile și să anunțe nenorocirea.

Microbuzul plecase din Oradea și trebuia să ajungă până la Tişiţa, judeţul Vrancea.

Șoferul mașinii ar fi adormit la volan sau i s-ar fi făcut rău chiar în momentul în care trebuia să traverseze calea ferată, spulberând barierele lăsate deja.

Acesta a și fost momentul în care microbuzul a fost lovit în plin de trenul care circula pe ruta București Nord – Galați.

CFR Călători a anunțat ulterior că, în evenimentul de la trecerea la nivel cu calea ferată dintre staţiile Cilibia şi C.A Rosetti, a fost implicat trenul Inter Regio 1579 Bucureşti Nord – Galaţi. Pasagerii şi personalul feroviar nu s-au aflat în pericol iar după redeschiderea circulaţiei feroviare aceștia au fost preluaţi de o altă garnitură.