A fost votat bugetul pe 2019, în Consiliul Județean. Care sunt investițiile din acest an în infrastructura Buzăului

Peste 256 de milioane de lei are la dispoziţie, în acest an, Consiliul Judeţean Buzău, prin proiectul de buget, aprobat marți. Deși cea mai mare sumă va fi alocată pentru cheltuieli cu salariile și cu achiziția de bunuri și servicii, o sumă importantă va fi alocată și investițiilor în infrastructură.

Consiliul Județean Buzău a aprobat, marți, proiectul de buget al județului pentru anul în curs. Conform documentului, bugetul total de venituri al județului pentru 2019 se ridică la 256,16 milioane de lei, sumă provenită din venituri proprii, cote și sume defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA și subvenții.

”Vom avea investiții în infrastructură, se va termina licitația pentru drumul Vintilă Vodă-Bisoca proiectare și execuție, tot după sărbători ceți vedea șantierul la fostul spital Brătianu, lucrările la podul de la Vadu Pașii sunt avansate și se vor finaliza. Va mai fi finalizată licitația pentru Cozieni-Brăești. Se vor asfalta din fonduri proprii mai multe drumuri județene, cum ar fi cel de la Cislău-Buda Crăciunești-limita cu județul Prahova, la Florica, Valea Salciei, Murgești, Mărgăritești, 4 milioane de euro fiind alocați în acest an din fonduri proprii pentru covoare asfaltice pe o lungime de 80-100 de kilometri”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău precizează că pentru modernizarea infrastructurii din județ s-au alocat fonduri la fel de mari ca anii trecuți. O altă țintă a administrației județene vizează atragerea de fonduri europene pentru demararea de noi proiecte.

Suma cheltuielilor județului Buzău pentru anul în curs este de peste 339 milioane lei, cu 82,7 milioane de lei mai mare decât cea a veniturilor, motiv pentru care vor fi necesare rectificări bugetare pe parcursul anului.

Urmărește-ne pe Google News