Cea mai amplă lucrare de reabilitare a Spitalului Județean Buzău, ținută pe loc de birocrație

Este vorba despre extinderea Unității de Primiri Urgențe, proiect ce urmează să fie finanțat de Uniunea Europeană. Pe fondul majorării salariului minim pe economie în construcții, de la 1 ianuarie, a crescut și valoarea contractului, motiv pentru care Consiliul Județean a fost nevoit să actualizeze costurile contractului.

Proiectul privind extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău trebuia parafat încă din luna februarie, în vederea accesării banilor europeni.

Termenul nu a putut fi însă respectat din cauza unor actualizări pe care Consiliul Județean a fost nevoit să le facă după majorarea salariului minim pe economie. Practic, după creșterea salariilor din construcții, a crescut și valoarea contractului.

Actualizarea costurilor trecute în proiect a fost aprobată de Consiliul Județean Buzău în sedința lunii trecute. Chiar și așa, demersul necesar impus de schimbările legislative au provocat o amânare de aproape două luni în realizarea proiectului.

După semnarea contractului, Uniunea Europeană va finanța proiectul cu 1,5 milioane de euro, urmând ca restul sumei de care este nevoie până la realizarea lucrării să fie asigurată de la bugetul de stat.

Extinderea Unității de Primiri Urgențe presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură. Astfel, Unitatea de Primiri Urgenţe va fi extinsă la peste 1000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1000 de metri pătraţi la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.