Buzăul va avea indicatoare stradale cu texte explicative

”Strada trebuie să facă și educație” este proiectul municipalității buzoiene, unic la nivel național, prin care indicatoarele stradale vor fi mai mult decât bucăți de table inscripționate cu nume proprii.

Mai exact, pe noile indicatoare stradale vor mai fi inscripționate, pe lângă numele personalităților buzoiene, și unele informații de cultură generală despre acestea.

Deoarece Buzăul este și un oraș al militarilor, o parte dintre străzi vor purta și numele unor generali ai armatei române, de origine buzoiană, care s-au făcut remarcați în cele două Războaie Mondiale.

”Strada trebuie să facă și educație. Avem un proiect interesant și este o idee nouă la nivel național. Cei care vor trece pe stradă să știe și ceva despre cine a fost acel om. Deci toate străzile vor fi schimbate cu astfel indicatoare”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipal din luna aprilie au fost iniţiate mai multe proiecte de hotărâre cu caracter normativ, privind schimbarea denumirii a 11 străzi.

Este vorba despre strada „Sfântul Sava Gotul” care se va numi strada „12 aprilie 372″, strada „Aleea Parâng” care devine Strada Pictor Adina-Paula Moscu”.

Totodată, se va schimba denumirea unui tronson al „Străzii Șantierului”, delimitat de un alt tronson al aceleași străzi și strada Depoului în „Strada Diplomat Vespasian V. Pella”; „Fundătura Școalei” ar urma să devină „Aleea Constantin C. Sărățeanu”; „Strada Tunel” se va numi „Strada Constantin Giurescu”.

„ Fundătura Viilor” va deveni „Aleea Emil P. Teodoru”; „Aleea Chiristigii ” va purta numele de „Aleea Radu cel Mare”.