După două luni de la liberare, fostul președinte al CJ Buzău, Cristi Bîgiu, a fost chemat din nou la proces

Procurorii anticorupție nu îl vor liber pe fostul președinte al Consiliul Județean Buzău, Cristinel Bîgiu. Tribunalul Vrancea a admis cerea DNA prin care contestă decizia de liberare condițioană a fostului politician buzoian. Primul termen al procesului va avea loc în data de 17 aprilie. Cristinel Bîgiu a executat doi ani şi şase luni, adică o jumătate din sentinţa dispusă de Curtea de Apel Ploieşti.

După ce în urmă cu două luni, Judecătoria Focșani a admis cererea de liberare condiționată formulată de Bîgiu, iar acesta a și fost pus în libertate, zilele trecute, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au contestat decizia, dosarul urmând a fi soluționat de Tribunalul Vrancea. Primul termen al procesului va avea loc în data de 17 aprilie.

Pe 6 februarie, judecătorii au decis că Bîgiu poate fi liberat condiționat, având în vedere perioada considerată ca executată – inclusiv cea pe baza muncii prestate, conduita din penitenciar și eforturile pentru reintegrare socială.

Cristinel Bîgiu a executat doi ani şi şase luni, adică o jumătate din sentinţa dispusă de Curtea de Apel Ploieşti.

Cristi Bîgiu a fost arestat în data de 6 decembrie 2014, în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA, în parcarea blocului în care locuia, în timp ce primea mită. El a fost cercetat și ulterior condamnat la închisoare pentru că fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme din țară.

Cristinel Bîgiu a fost prefect, senator PNL şi președinte al Consiliului Județean Buzău, din partea PSD.

Urmărește-ne pe Google News