Buzoienii sunt rugaţi de edili să nu mai smulgă din pământ o floare protejată prin lege

Gestul multor buzoieni de a smulge din pământ lalelele galbene care au înflorit de câteva zile în Parcul Crâng a stârnit o reacție din partea viceprimarului Ionuț Apostu, fost director la Agenția pentru Protecția Mediului. Acesta a anunțat pe Facebook că această floare este specie strict protejată prin lege.

Ionuț Apostu își roagă prietenii virtuali să-i distribuie mesajul pentru ca toți buzoienii să afle ”cât de important este să lăsăm Crângul intact generațiilor viitoare!”.

”Este o floare deosebită, înrudită cu laleaua galbenă de Cazane, specie unică în lume, și este de datoria noastră, a tuturor, să o protejăm! Vă rog din suflet nu mai smulgeți florile din pădure, lasați-le să crească și să se înmulțească în mediul natural astfel încât să se bucure de ele și copiii noștri!”, a scris Ionuț Apostu pe pagina sa de Facebook.

Tot Ionuț Apostu a fost cel care, anul trecut, a sesizat apariția unor rățuște sălbatice pe heleșteul din Parc. Atunci, a făcut un apel către buzoieni să se bucure discret de fauna sălbatică din Parcul Crâng, fără a-i aduce prejudicii.

Ulterior, pentru a nu deranja păsările aciuate pe lac, autoritățile au decis să elimine hidrobicicletele pentru agrement. În ultima săptămână, câțiva tineri au avut șansa de a se întâlni cu un căprior și o căprioară pe aleile parcului buzoian.

Parcul Crâng reprezintă pentru buzoieni una dintre opțiunile favorite pentru petrecerea timpului liber, în orice sezon, atunci când doresc să evadeze din tumultul orașului, într-un splendid cadru natural.