VIDEO Au început să caute resturi ale meteoritului căzut la Costești, lângă drumul european DN2 E85

Locul unde s-ar fi prăbușit un obiect din spațiu, în județul Buzău, a început să fie vizitat de pasionații de astronomie. Unii dintre aceștia au venit cu aparate speciale pentru detectat metale, știut fiind faptul că meteoriți au structură feroasă. De straniul eveniment s-au interesat și specialiștii de la Observatorul Astronomic București.

Joi seară, un fenomen rar a fost surpins de către mai mulți participanți la trafic în timp ce se deplasau cu mașina pe șoseaua europeană 85, în apropiere de comuna Costești.

Aceștia au observat o minge de foc care se deplasa cu viteză către sol. După ce au ajuns la locul impactului, martorii au observat că la câțiva zeci de metri de șosea, obiectul căzut din cer a provocat un incendiu straniu, cu reflexe albastre.

În weekend, locul a fost vizitat de către mai mulți curioși, care au vrut să vadă cu ochii lor unde a aterizat obiectul straniu din spațiu.

În zonă a ajuns, în weekend, și unul dintre martorii evenimentului de joi seară. Este vorba despre tânărul care a filmat incendiul produs la impactul obiectului cu solul.

Silviu Fluieraru, cel care a filmat incidentul, spune că a fost contactat atât de autorități pentru a oferi mai multe informații, dar și de către un reprezentant al Observatorului astronomic din Capitală.

De altfel, reprezentantul acestei instituții confirmă intrarea în atmosferă a unui obiect, la ora și zona indicate de martori. Acesta, însă, este foarte posibil să se fi dezintegrat în apropierea solului.

Potrivit estimărilor, aproximativ 500 de meteoriți lovesc anual Pământul, însă doar 5-6 sunt suficient de mari pentru a fi detectați după impactul cu solul.

Urmărește-ne pe Google News