Turiști rămași cu mașina într-o pădure din Munții Buzăului. Au fost salvați de jandarmi

O plimbare în natură, programată duminică de doi iubitori ai muntelui s-a transformat într-o aventură cu final fericit. Aflați în zona Valea Cernatului, din județul Buzău, aceștia au ales să meargă pe un drum forestier care s-a dovedit impracticabil, mașina rămânând suspendată în noroi.

În lipsa semnalului de telefonie mobilă, cei doi turiști au lăsat mesajul: „Ajutor, suntem blocati, am urcat către stația meteo!” în mașina abandonată și s-au îndreptat spre Stația Meteo Penteleu.

Un localnic a văzut mesajul și, când a ajuns într-o zonă cu semnal, a anunțat jandarmii buzoieni. Apelul a fost efectuat la ora 15.50.

”Imediat, cinci colegi din cadrul Postului Montan Nehoiu, împreună cu un lucrător silvic, au plecat spre zona indicată. După o oră, dispeceratul a fost anunțat că persoanele au luat legătura cu un angajat al Stației Meteo. Prin intermediul acestuia, au aflat că jandarmii sunt pe drum pentru a-i ajuta și că se pot întoarce la mașina blocată”, se arată într-un comunicat al jandarmilor din Buzău.