VIDEO Un local din centrul Buzăului își tratează clienții cu aer salinizat, sunete și imagini relaxante

Suntem din ce în ce mai stresați iar evadările în natură, acolo unde căutăm liniștea și aerul curat, sunt din ce în ce mai rare din cauza crizei de timp. Dar, ce-ați zice dacă pentru a obține aceste clipe de relaxare nu trebuie decât să mergeți până în centrul orașului și să vă lăsați pentru câteva minute cufundați într-o baie de sunete și imagini ambientale, lumini liniștitoare și aer salinizat?

• O astfel de provocare a fost lansată de un buzoian care a amenajat o mini-salină urbană la subsolul magazinului pe care-l deține în centrul orașului.

Mica salină din centrul istoric al Buzăului a fost amenajată într-un beci care era nefolositor de câțiva ani. Proprietarul clădirii a decis să însuflețească spațiul vechi de peste un secol cu elemenete din natură dar și dotări noi, care să-l transforme într-o oază de sănătate.

Starea de relaxare este indusă cu ajutorul sistemelor audio și video care generează sunete și imagini de înaltă definiție din natură, prin cromoterapie și aromele care inundă incinta.

”Poate să uite de absolut tot ce înseamnă stres, servici și alte greutăți ale vieții, poate să se bucure de faptul că nu are semnal de telefonie, ci numai internet dacă își dorește, poate să se bucure de emanațiile de ioni cu sare din zone foarte importante: Pakistan, Himalaya, Praid și Slănic Prahova, combinate astfel încât să te simți într-o grădiniță”, spune Sergiu Tutulan, administratorul salinei.

Pereții localului, inclusiv tavanul, au fost dublați cu cărămizi de sare aduse din mai multe zone ale lumii. Aerul puternic salinizat ajută la însănătoșirea căilor respiratorii dar și a psihicului, spun specialiștii care au descoperit deja beneficiile salinei din centrul Buzăului.

”Pentru sistemul digestiv, respirator, sarea în sine aduce multe beneficii. Împreună cu muzica relaxantă, nu mai spunem ce beneficii poate aduce. Dar sănătatea noastră este foarte bine pusă la punct atunci când inhalăm sarea o dată pe zi sau de câteva ori pe săptămână”, susține Paula Ispas, psiholog.

”Emanațiile acestea ale sării din diverse zone ale lumii au efecte extraordinare asupra căilor respiratorii, asupra pielii, asupra imunității organismului, asupra diverselor forme de alergii. Avem persoane care vin cu copii cu alergii greu de controlat. Apoi sunt efecetele psihice, de relaxare”, completează Sergiu Tutulan.

Localul de relaxare are o încăpere și pentru cei care doresc mai multă intimitate și liniște absolută. Aici se află un pat special pentru terapia cu ace, de mare ajutor pentru circulație.

Prima ședință de relaxare în salina din centrul Buzăului este gratuită, iar de la a doua, costă 15 lei. În ora petrecută în ineditul local, clienții își pot prepara singuri cafea sau ceaiuri din zecile de sortimente pe care le găsesc în magazinul naturist de la parterul aceleiași clădiri.