Pregătiri intense la Buzău pentru „Museum Fest” – festivalul național al muzeelor

Cea de-a doua ediție a festivalului organizat de Muzeul Județean Buzău va avea loc în luna mai, iar până acum, 19 muzee din țară și-au anunțat prezența la eveniment. Anul acesta, muzeele participante vor prezenta publicului buzoian concepte expoziţionale noi.

Un eveniment național important va fi găzduit de Muzeul Județean Buzău în luna mai. Este vorba despre „Museum Fest” un festival național al muzeelor, concept lansat anul trecut.

Festivalul va avea loc în perioada 10-12 mai, iar până acum, 19 muzee din țară și-au anunțat prezența la eveniment. Toate muzeele invitate vor prezenta publicului buzoian concepte expoziţionale noi, inovatoare.

În acest an, în premieră, la festival va fi prezent și Muzeul Raional din Soroca, Republica Moldova, cu o expoziție de cusături și de covoare. La eveniment vor mai participa muzee din Constanța, Baia Mare, Zalău, Pitești, Sibiu și Suceava. Buzoienii sunt așteptați în număr cât mai mare la ineditele expoziții, mai ales că accesul vizitatorilor este gratuit.