Matematica a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor din Buzău care au susținut simularea Evaluării Naționale

Elevii de clasa a VIII-a și a VII-a din Buzău s-au jucat de-a simularea examenului de Evaluare Națională: jumătate dintre ei ar lua medii sub 5 daca examenul ar avea loc în aceste zile. Potrivit rezultatelor simularii examenului de Evaluare Natională, doar 53,4 la sută dintre elevii din judetul Buzău au luat medii mai mari de 5. La fel ca în ultimii ani, matematica a fost materia care a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor buzoieni de clasa a șaptea și a opta.

Rezultatele obținute de elevii din județul Buzău la simularea examenului de Evaluare Națională arată că tinerii nu sunt deloc pregătiți pentru acest test.

Potrivit Inspectoratului Școlar, “promovabilitatea” a fost scăzută, atât în cazul elevilor de clasa a VII-a, cât și a celor de a VIII-a. Mai précis, doar jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a au reușit să obțină note peste 5.

La fel ca în toată țara, matematica a fost materia care a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a șaptea și a opta. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Buzău consideră că rezultatele slabe au drept cauză nepăsarea elevilor și profesorilor fața de acest examen.

Oficialii din invatamant intentioneaza sa ia masuri, astfel incat procentul de promovare sa crească la examenul din vară.

La nivel național, un procent de 53,1% dintre elevii de clasa a VIII-a şi 52,4% dintre elevii de clasa a VII-a au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale. Spre bucuria elevilor, rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale nu vor fi trecute în catalog.