FOTO Zeci de militari, mobilizați să intervină pentru consolidarea unui versant

De Ziua Internaţională a Pădurilor, peste 80 de militari din Garnizoana Buzău, angajați ai Primăriei comunei Berca şi ai Postului de Poliţie local au împădurit un versant din Berca, pe care se află Schitul şi vechile ruine ale curţii boiereşti, ansamblu monumental aflat în pericol în faţa eroziunii solului.

Acţiunea a constat în plantarea a 1.500 puieţi de salcâm şi 200 puieţi de salcie în satul Berca, în zona afectată de alunecările de teren din apropierea Schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, monument istoric naţional.

”Prin astfel de acţiuni se încearcă şi dezvoltarea în rândul tinerilor a unei atitudini pozitive ecologice, prin cultivarea grijii faţă de mediul natural, importanţa „plămânului” verde al Terrei şi rolul omului în menţinere lui, prin plantare de copaci”, a declarat colonel Ovidiu Conduruţă, şeful de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Prin consolidarea versantului, s-a urmărit salvarea Schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, vechi de 324 de ani, unele surse indicând existența unei biserici pe cel mai înalt deal din Berca chiar de la începutul anilor 1600.