Ucigașul Valentinei Nica rămâne în arest

Procurorul de caz de la Parchetul de pa lângă Tribunalul Buzău a cerut prelungirea măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile, pe numele lui Cosmin Dan, iar judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Buzău a admis cererea. A fost dispusă astfel prelungirea mandatului, de pe 26 martie până la data de 24 aprilie.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare, contestația urmând să fie judecată la Curtea de Apel Ploiești.

Cosmin Dan, în vârstă de 21 de ani, se află în arest din data de 24 februarie, la o zi după ce și-a incendiat fosta iubită. Acesta este cercetat pentru omor calificat și riscă ani grei de închisoare.

Oamenii legii au stabilit că la momentul comiterii crimei, individul era băut și sub influența unor substanțe psihoactive.

Trupul tinerei Valentina Nica, de 21 de ani, a fost găsit carbonizat în dimineața zilei de 23 februarie, în locuința sa dintr-un bloc de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, descoperirea fiind făcută de pompierii solicitați să stingă incediul care cuprinsese imobilul.
Ea ar fi fost agresată de Cosmin Dan, fostul iubit, care ulterior a dat foc apartamentului. Cosmin era supărat că Valentina îi punea în pericol relația cu actuala iubită, Anisia, pe care ar fi găsit-o, chiar în noaptea în care s-a întâmplat nenorocirea, în apartamentul Valentinei.