Serviciul de apă şi canalizare se va scumpi. Majorările se fac treptat

A fost anunțată majorarea tarifului pentru metrul cub de apă livrat la robinete. Managerul Companiei de Apă, Simona Săvulescu, susţine că majorările vor fi aplicate prin impunerea unui plan tarifar, odată cu implementarea unui nou proiect cu fonduri europene.

Compania de Apă din Buzău este pe cale de a primi o finanţare de 250 de milioane de euro, pentru un nou proiect de extindere şi modernizare a reţelei. Tocmai acest lucru va aduce în facturile buzoienilor tarife mai mari pentru serviciile prestate de operatorul regional. Scumpirile se vor face treptat.

Cât despre o reducere a preţurilor la acest moment, înainte de derularea noului proiect european, nu poate fi vorba. Directorul Companiei de Apă a ajuns la aceeaşi explicaţie pe care o avea vechea conducere: dacă scad tarifele, operatorul regional ar trebui să returneze banii primiţi pentru un proiect european anterior.

În schimb, managerul Companiei poate negocia un plan tarifar cu procente de scumpiri cât mai mici, în contextul derulării viitorului proiect european.

În toate atacurile la adresa vechii conduceri de la Compania de Apă, primarul Constantin Toma a invocat preţurile mari practicate de operatorul regional, precizând că un management nou ar putea aplica o politică de reducere a tarifelor la serviciile de apă şi canalizare.