Poza zilei: pui de căprioară ”recunoscător” pompierilor care au stins flăcările din pădure

A vrut să-i mulțumească. Asta parcă sugerează fotografiile postate de ISU Buzău pe Facebook, care surprind un pui de căprioară care s-a lăsat mângâiată de un pompier ce abia încheiase misiunea de stingere a unui incendiu de vegetație uscată și pădure de pe raza județului Buzău.

Pompierii buzoieni atrag atenția că incendiile de vegetație uscată și pădure pun în pericol animalele sălbatice care, în căutare de hrană, ies din habitatul lor către așezările umane. Relevante în acest sens sunt câteva fotografii postate pe pagina de socializare a ISU Buzău.

Acestea surprind întâlnirea salvatorilor cu un pui de căprioară la scurt timp după ce au acționat pentru stingerea unui incendiu.

”Într-o perioadă cu numeroase arderi necontrolate, pe timpul unei intervenții de stingere din această săptămână, unul dintre salvatori a avut ocazia de a o întâlni. I-a transmis faptul că facem tot posibilul să oprim arderile care le afectează viața. Până acum, chiar daca s-a acționat la sute de incendii de vegetație uscată, ne mândrim că prin intervenția noastră și a celor care ne-au sprijinit, nu au rezultat victime sau pagube majore”, au scris pompierii buzoieni pe pagina de Facebook a instituției.